Een nieuwsbrief vol leestips voor de zomer(vakantie)
Door covid een weekje later dan normaal...
Omdat de zomer(vakantie) een periode is waarin mensen vaak/veel lezen - en ik nog altijd in afwachting ben van feedback op het manuscript en dus niet schrijf - geef ik in deze aflevering leestips voor de zomer(vakantie) ππ«.
Het is geen overzicht van boeken die net zijn verschenen, verwacht ook geen opsomming van de romans die ik de afgelopen weken verslond. Ook voor een overzicht van de populairste boeken van dit moment verwijs ik je naar een andere site.
Wat dan wel? Ik geef je een overzicht van mijn persoonlijke favorieten. Romans die ik de afgelopen maanden/vorig jaar las en die me raakten en ontroerden.
Verhalen waarin ik werd meegesleurd, die me aan het denken zetten en me na het lezen van de laatste bladzijde een glimlach bezorgden. Boeken met ezelsoren en/of hartjes in de kantlijn, die ik uitleende aan vrienden en familie of die ik mensen aanraad als ze vragen om een leestip.
π₯π₯π₯β¦
Hier zijn ze, mijn all time favorites, vijf leestips voor de zomer. Een ode aan mijn lievelingsromans. Een week later dan ik van plan was, omdat corona me te pakken had π€.
Bult, Marieke De MarΓ© (120 blz.)
Ieder woord, iedere zin die (wel of juist niet) gedrukt staat is raak. De schrijver vertelt met weinig, maar precies genoeg woorden een groot verhaal over verlies en troost. Ontroerend, origineel en prachtig. De titel, het omslag, de vormgeving; alles klopt.
Zwemmen in het donker, Tomasz Jedrowski (222 blz.)
Een met heel veel gevoel geschreven verhaal over een (onmogelijke) liefde, (on)veiligheid en de consequenties van keuzes. De liefde druipt van de paginaβs, ik vond het adembenemend mooi.
Hard land, Benedict Wells (blz. 304)
Een verhaal over volwassen worden, over een eerste liefde en een eerste verlies. Over angsten overwinnen en moedig zijn. Ontroerend, menselijke en liefdevol. Ik las het in één adem uit.
De wilde stilte, Raynor Winn (318 blz.)
Wilde stilte is het vervolg op Het zoutpad. Een ongelofelijk krachtig verhaal met rake, beeldende omschrijvingen. Het verhaal laat zien hoe je tegenslagen kunt omdenken, hoe ver je kunt komen als je blijft geloven en vertrouwen hebt. En dan liefde altijd zegeviert. Hoopvol met respect en ontzag voor zowel de natuur als het leven.
Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?, Johan Harstad (blz. 478)
Ook al is het een tijd geleden dat ik dit boek las, ik blijf βm aanraden. Deze roman is doordrenkt van liefdevoor taal, natuur en muziek. Het gaat over het verlangen om gezien te worden, over loslaten en verdergaan. Is lief en grappig. Ook Max, Micha & Tet-offensief van Johan Harstad is een absolute aanrader.
Stuur me vooral de titels van jouw favorieten, ik ben benieuwd welke schrijvers jou roerden. En natuurlijk ook waarom.
Geniet van de zomer, veel leesplezier βοΈπ!
Liefs,
Liselotte
Pssst! De vorige afleveringen van Nieuwsletters van Lies gemist? Hieronder lees je de laatste drie: